Veron määrä määräytyy valtion progressiivisen tuloveroasteikon mukaan. Kunnallisvero Kunnallisveroa maksetaan kunnallisverotuksessa verotettavan tulon perusteella kunnallisveroprosentin mukaan. Kukin kunta määrää vuosittain oman veroprosenttinsa. Vuonna kunnallisveroprosentti vaihtelee 16, Keskimääräinen kunnallisveroprosentti on 19, Kirkollisvero Kirkollisveroa maksavat evankelisluterilaisten ja ortodoksisten seurakuntien jäsenet.

Kukin seurakunta määrää kirkollisveroprosenttinsa vuosittain. Vuonna kirkollisveroprosentti vaihtelee 1,,00 prosentin välillä. Vakuutetun sairausvakuutusmaksu Vakuutetun sairausvakuutusmaksua maksetaan Kansaneläkelaitokselle.

Maksu koostuu sairausvakuutuksen sairaanhoitomaksusta sekä sairausvakuutuksen päivärahamaksusta. Vuonna sairaanhoitomaksu on 1,32 prosenttia työtulosta ja 1,49 prosenttia muusta tulosta kuten eläke- ja etuustulosta.

Sairaanhoitomaksun maksuperusteesta tehdään kunnallisverotuksen vähennykset. Päivärahamaksu on vuonna 0,84 prosenttia veronalaisesta työtulosta. YEL-vakuutetun työtulosta maksu peritään 0,13 prosenttiyksiköllä korotettuna. Vakuutusmaksuja koskevasta lainsäädännöstä vastaa sosiaali- ja terveysministeriö. Palkkatulosta maksettavat maksut Palkkatulosta maksetaan palkansaajan työttömyysvakuutusmaksu ja työntekijän eläkemaksu.

Vuonna työttömyysvakuutusmaksu on 0,5 prosenttia ja työeläkemaksu 5,55 prosenttia. Työeläkemaksu on 7,05 prosenttia 53 vuotta täyttäneillä henkilöillä.

Maksut määräytyvät bruttopalkan perusteella eivätkä sisälly verokortin ennakonpidätysprosenttiin. Maksut ovat vähennyskelpoisia tuloverotuksessa. Jos prostituutio on Suomessa laillista, miksi annetaan eri oikeus tai katsotaan sormien läpi tällaista veronkiertoa???????? Tästä on poistettu viesti sääntöjen vastaisena.

Tuossahan se kaipaamani ohje olikin, mutta tuskin huora voi tuon ohjeen mukaan toimia, sillä valtio ei hyväksy huoran ammattia ammatiksi, josta saadusta tulosta pitää maksaa veroa ja veroluionteisia maksuja. Tämänhän kirjoituksen laatiaja toteaakin. Vähän väärinhän se on, mutta en minä huorien veronkierron vuoksi öitäni valvo.

Sovitaanko niin, että tämä huorien veronkierto lakastaan maton alle poliisin resussipulan vuoksi. Viranomaisen ohjeet huorille siitä miten veroja maksetaan puuttuvat.

Joku on kaiketi keksinyt, että miten se tapahtuu, mutta aika hiljaa hän on saamastaan tiedosta. Mutta entäs sitten, jos tulee seksin ostokieltolaki. Asia muuttuu entistä kiemuraisemmaksi. Laki vahvistaa myyjän asemaa, mutta heikentää ostajan asemaa. Seksinmyyjän saama raha on laillista rahaa, mutta ostajan palveluksesta antama raha on laitonta.

Hän on myös syyllistynyt tekoon, josta hän maksaa sakot. Tuskin tätä valtiolle menevää sakkoa voi laskea veroksi. Oletettavasti valtio kuitenkin ottaa huomioon budjettia laatiessaan seksinostajien maksamat sakot. Mutta luvallinen Lahja voi olla mitä tahansa, joka tekee toisen iloiseksi tai vähemmän surulliseksi.

Mul on firma ja ei oo ukkoa, jos siis yhdistäisin kaksi mukavaa asiaa: Kehottasin kuitenkin ottamaan mukaan edes jotain pientä muutakin kodinhoitoa kuin isännän kalun hoitelemisen. Itse asiassa tällaisia siivousfirmoja löytyy jonkin verran, käytän sellaista itsekin.

Laskutuksessa tuntipalkka kannattaa pitää yleisellä tasolla, n. Kysy neuvoja joltakin tunnetulta veronkiertäjältä esim ministeri Rädyltä. Ei kai sillä ole verotuksen kannalta oleellista merkitystä miten veronkiertorahat on hankittu? Joku myy puutteessa oleville toinen hakee paljon isommalla summalla viinaa tallinnasta, molemmat kiertävät veroja. Verot ja vähennykset Seksin myynti pitäisi saada normaaliksi yritystoiminnaksi.

Käyttäisin mielelläni kotikäyntejä suorittavan hoivapalveluyrityksen palveluja. Seksin myyjien veronkierrosta ei ole kenellekään haittaa. Minulla on nuori kundi kaveri ja siitä tykkää nun ikäset vanhat naiset kun tuovat viinaa. Ei haittaa vaikka naivat sitä kun saa molemmille viinaa.

On tietenkin välillä etovaa katsoo kun vanhat akat nai mun poikaani. Vastaa alkuperäiseen viestiin Harmaalla alueella? Käytä muuta kuin rekisteröityä käyttäjätunnustasi. Viesti rikkoo tai kehottaa rikkomaan Suomen lakia, tai sisältää loukkaavaa sisältöä. Viesti sisältää lapsilta kiellettyä materiaalia. Suomessa vierailevat ammattilaiset kiertävät useimmiten myös muissa maissa ja heillä saattaa olla vakituinen työpaikka jossakin esimerkiksi Pietarin tai Tallinnan laittomista bordelleista.

Suomessa asuvat harrastelijat, joita arvioidaan olevan noin 3 , toimivat satunnaisesti seksinmyyjinä täydentäen näin tulojaan. Joillain on pieni määrä vakituisia asiakkaita.

Pääsääntöisenä elantona on joko toinen ammatti tai tulonsiirrot ja seksityö pyritään yleensä pitämään mahdollisimman hyvin salassa selvennä. Suomessa vierailevat harrastelijat tulevat lähinnä Virosta ja Venäjältä.

He vierailevat maassa satunnaisesti tai säännöllisesti, toimien kotimaassaan yleensä jossakin muussa ammatissa. Venäjän ja Viron kohoava elintaso on toisaalta tehnyt tämän tyyppisestä seksin myynnistä vähemmän kannattavaa selvennä.

Seksinmyyjistä valtaosa on naisia. Nuorimmat Suomessa toimivat seksinmyyjät ovat aloittaneet alaikäisenä ja vanhimmat ovat yli vuotiaita, joskin yli puolet seksinmyyjistä on 25—vuotiaita. Koulutustaustaltaan seksinmyyjät eivät juuri poikkea muusta väestöstä: Yleisesti ottaen sekä koulutus- että aikaisempi työtausta vaihtelee suuresti. Yleisin syy seksin myymiseen on raha, mutta myös muun muassa seikkailunhalu, seksuaaliset mieltymykset ja itsenäisyyden halu ovat perusteita kokeilla prostituutiota.

Syntyään Venäjältä tai Virosta tulevat Suomessa vakituisesti asuvat seksinmyyjät ovat monesti menneet naimisiin ensin suomalaisen kanssa ja ryhtyneet seksinmyyjiksi vasta avioeron jälkeen. Useimmiten he työskentelevät yksin tai sattumalta muodostuneissa pienissä ryhmissä. Thaimaasta kotoisin olevat seksityöntekijät puolestaan muodostavat tiiviitä sosiaalisia verkostoja, jotka voivat perustua esimerkiksi sukuun tai kotikaupunkiin, ja joissa seksityö ei anna ihmiselle kielteistä leimaa.

Usein tuotoista suuri osa lähetetään kotimaahan ja säästetään. Suomessa ammattilaiset ja suuri osa harrastelijoista, kuten myös varsinkin vakinaiset asiakkaat noudattavat alan sisäisiä pelisääntöjä. Näitä ovat ainakin kaupan ehtojen sopiminen etukäteen, maksun suoritus etukäteen käteisellä ellei toisin sovita , kondomin käyttö ja molemminpuolinen vaitiolovelvollisuus.

Valtaosa prostituutiosta on klassista seksiä. Erityisesti thai-hierontapaikkoina esiintyvät laittomasti toimivat bordellit tarjoavat intiimi- eli sukupuolielinten hierontaa , jolla voidaan tarkoittaa joko vain asiakkaan tyydyttämistä käsin tai sen lisäksi hierontaa. Seuralaispalvelut tarjoavat maksusta seuralaisia esimerkiksi edustustilaisuuksiin eikä niihin aina liity seksin myyntiä.

Erikoispalveluja ovat muun muassa sadomasokistiset leikit, pukeutumisleikit ynnä muut fetissi palvelut, joihin yleensä liittyy hyvinkin voimakasta ammattimaisuutta. Suomessa seksinmyynnin markkinointi tapahtuu yleisesti lehti- ja netti-ilmoituksin, joissa ei kuitenkaan lain vuoksi suoraan voida sanoa mistä on kyse, vaan seuran kaupallisuus ilmaistaan erilaisin kiertoilmauksin.

Venäläisillä ja virolaisilla paritusverkoilla on omia puhelinpäivystäjiä, jotka toimivat myyjän ja asiakkaan välillä ohjaten asiakkaan oikeaan paikkaan ja ilmoittaen työntekijälle tulevasta asiakkaasta. Puhelinpäivystäjä voi olla tarpeellinen kielimuurin vuoksi ja parituksessa se toisaalta säästää myyjän vaivaa, toisaalta parittaja voi tarkkailla myyjää tehokkaammin selvennä.

Seksin myyntiä mainostetaan kaduilla ja ravintoloissa lähinnä Helsingissä , joskin sielläkin se on melko vähän käytetty mainontatapa. Yleisimmin seksityö tapahtuu Suomessa asiakkaan tai seksinmyyjän kotona tai jommankumman vuokraamassa hotellihuoneessa.

Parittajan välityksellä tapahtuva seksin myynti tapahtuu monesti parittajan hankkimassa vuokra-asunnossa. Hierontapaikkojen seksipalveluita, tyypillisesti asiakkaan käsillä tyydyttämistä, edeltää yleensä hieronta tai muu hoito, eikä seksiä virallisesti ole myytävänä.

Ammattilaisseksinmyyjillä on joskus myös oma työtila, studio. Vaikka seksinmyynti ei sinällään aiheuttaisi ongelmia selvennä , siihen liittyy kuitenkin työntekijöiden elämää hankaloittavia ilmiöitä, mikä johtuu seksityön antamasta leimasta.

Tietyissä olosuhteissa seksin myynnin lieveilmiöitä ovat myös rikollisuus ja terveydelliset ongelmat. Seksinmyyjiä maailmanlaajuisesti pidetään , jossa prostituoituja pidetään jonkinlaisena yhteisön moraalia uhkaavana tekijänä.

Kielteisen leiman takia prostituoidun on usein vaikeaa kertoa työstään tai siinä kohtaamistaan vaikeista tilanteista läheisimmillekään ihmisilleen. Naapureille häiriötä aiheuttamatonkin seksin myynti voi johtaa jopa häätöyrityksiin. Suomessa yleinen käsitys seksityöntekijöistä elämänhallintansa menettäneinä uhreina vaikuttaa myös viranomaisiin, mikä voi olla ongelma esimerkiksi lastensuojeluviranomaisten kyseenalaistaessa äidin kyvyn huolehtia lapsistaan ainoana perustelunaan seksin myyminen.

Sukupuolitautien leviäminen Suomessa myydyn seksin välityksellä on vähäistä. Se johtuu ilmeisesti seksinmyyjien suuresta itsenäisyydestä selvennä , joka on yksi syy, miksi Suomessa käytetään lähes poikkeuksetta kondomia.

Nai mua prostituutio suomessa laki -

Vähän väärinhän se on, mutta en minä huorien veronkierron vuoksi öitäni valvo. Siitä me olemme tässä keskustelleet, emme siitä kannattaako seksin myymistä ja ostamista kieltää tämän asian takia.

Nai mua prostituutio suomessa laki -

Ahkerasti olet viestejäni kommentoinut mutta kerropas missä vaiheessa olen ottanut tuohon asiaan kantaa. Jos nainen tai aviovaimo haluaa seksiä, riittää että panee ilmoituksen nettiin tai pyörähtää baaritiskillä. Parituksessa parittajan rooli voi vaihdella paljon: Nyt ymmärrän kommenttejasi paremmin. En tiedä mistä maasta olet tänne saapunut mutta mielipiteesi ovat kyllä jo täysin kukkahattutätien tyyliä rakkaasta suomen maastamme: Prostituutiossa ei ole kyse raiskauksesta, sen ymmärtää jokainen joka tuntee edes muutaman prostituution parissa työskentelevän henkilön henkilökohtaisesti. Lainmuutos antaisi myös lisää välineitä ilmaisia sexivideoita praha prostituutio ja lesbobaarien kitkemiseen Pohjois-Koreassa.

Yläpään myynti on paljon suurempi ongelma. Vasemmistoliitosta löytyi kaksi, jotka eivät yläpäätään myyneet ja henkiset huoraajat siirsivät heidät sivuun. Totta kai he julkisesti sanovat niin. Jos minulta kysyttäisiin, lopetanko alkoholin juomisen, jos siitä tulee laitonta ja minun olisi pakko tai haluaisin vastata , niin totta kai vastaisin, että lopettaisin.

Käytännössä en kuitenkaan lopettaisi, vaan etsisin pimeän Guinness tölkin jo heti seuraavana perjantaina. Tuo logiikka pätee, mutta eikö sitä pitäisi soveltaa sitten kaikkeen muuhunkin? Samoin limsat, sipsit ja karkit. Monet urheilulajit sisältävät huomattavan loukkaantumisriskin ja ovat siten harrastajilleen vahingollisia. Jos yllä lainaamani virkkeen ajatus hyväksytään, niin ne ja lukemattomat muut asiat tulisi kieltää myös. Korhosen vastaus vaikuttaa tahallaan väärinymmärtämiseltä.

Suomessa kukaan tai vain hyvin harva prostituoitu myöntää tekevänsä tätä, sen sijaan tekevät hommaa anonyymisti, pyrkien siihen että ei tulisi julkiseen tietoon että hän myy ruumistaan.

Koska pelkävät leimaantuvansa joka voi vahingoittaa ihmisen elämää monella eri tavalla. Vertaus alkoholiin, karkkeihin tms on huono tai siis täysin kelvoton. Se, että prostituoidut pelkäävät leimautuvansa ei johdu heistä itsestään tai prostituutiosta yleensäkään, vaan vain ja ainoastaan leimaajista eli siis yhteiskunnasta. Jos yhteiskunta hyväksyisi prostituution samalla tavalla kuin se hyväksyy kännäämisen tai karkin syönnin, eivät prostituoidutkaan pelkäisi leimautumista, vaan uskaltaisivat paljastaa henkilöllisyytensä.

Vertaus alkoholiin tai karkkeihin ontuu kyllä siinä mielessä, että edellä mainitut ovat oikeasti vahingollisia, kun taas sellainen prostituutio, joka perustuu vapaaehtoisuuteen ja jossa huolehditaan ehkäisystä ja tautien torjunnasta, ei vahingoita ketään. Jos ja jos ja jos. Sinäpäs olet ahkera selittelemään virheitäsi.

Huomautin vertauksestasi joka on kelvoton. Sattuiko huomautus sua noin paljon? Monet syövät karkkia tai juovat alkoholia salaa. He ilmiselvästi siis häpeävät toimintaansa.

Siltä osin vertaus on siis edelleen ihan kelvollinen. Jos vastauksesi edes on vastaus kommenttiin niin sinusta logiikka menee näin: Tähän vastaan että vertauksesi on huono, kertoen että huoraus Suomessa on käytännössä anonyymitoimintaa jotta seksityöntekijä ei saisi stigmaa joka vaarantaa ihmisen koko tulevaisuuden.

Vastausviestisi tähän on järjetön. Jossittelemalla kuvittelet yhteiskunnan jossa huoraamisesta ei saisi haitallista stigmaa — tällainen yhteiskunta Suomi ei ainakaan ole — ja tässä kuvittelumaailmassasi karkinsyönnin vahingollisuutta omaan elämään voisi kenties verrata huorauksen aiheuttamaan vahingollisuuteen.

Tosiasiaa on kuitenkin se että huoraus on elämän kannalta vahingollinen ura, kuten Huhtasaari sanoi. Siis reaalitodellisuudessa, ei missään Korhosen kuvittelemassa yhteiskunnassa.

Siitähän minä lähdinkin eli oletin, että huoraus olisi elämän kannalta vahingollista. Sen jälkeen toin esille kaksi muuta asiaa, jotka ovat myös elämän kannalta vahingollisia: Huhtasaaren ratkaisu ensin mainittuun vahingolliseen toimintaan oli sen kieltäminen, joten kysyin, eikö hän soveltaisi samaa ajatusta myös kahteen muuhun esittämääni elämän kannalta vahingolliseen asiaan.

Minusta tuo on ihan järjellistä ja kelvollista. Sun mielestäsi huorauksen aiheuttama vahinko loppuelämälle olisi rinnasteinen karkinsyönnin aiheuttamalle vahingollisuudelle. Joten mielestäsi vertauksesi on järkevä, heh heh. Kaikista näkemistäni typeristä rinnastuksista tuo on kyllä omaa luokkaansa. Karkinsyönnin aiheuttama vahinko mielestäni suurempi, koska se tuhoaa hampaat, joita ei saa ikinä takaisin ja altistaa liikalihavuudelle, sokeritaudille ja lisäaineista riippuen vaikka mille.

Argumenttini pointti oli kuitenkin johdonmukaisuuden vaatiminen, joten sen takia oletin, että nuo haitat olisivat samansuuruisia. On vaikea keskustella kahdesta asiasta samaan aikaan, joten siksi yritin rajata tämän keskustelun vain johdonmukaisuuteen ja jättää huoraamisen haitat oman keskustelunsa aiheeksi. Vaikuttaa siltä että saivartelet, kääntäen keskustelun jopa terveysvaikutuksiin. Noin oletusarvoisesti kaikki esim suomalaisista aikuisista ihmisistä, jopa kansamme parhaat menestyjät, ovat syöneet karkkia joskus ja ammattiura ei ole tämän takia estynyt.

Huoraamisen pointti on kokonaan eri: Mutta jatka vain saivartelujasi ja typeriä rinnastuksiasi. Joita viestisi suurelta osin sisältävät ilman että rinnastuksillasi olisi mitään järkevää tarttumapintaa reaalielämään.

Tuossa edellä kimmastuit siitä kun joku kirjoittaja suositteli Huhtasaaren kirjoitusta, sun mielestäsi se on epälooginen sisältäen olkiukkoja. Mutta kun oma antisi keskusteluun on juurikin tuossa nähtyä, minusta sun ei pitäisi edes puuttua muuhun "epäloogisuuteen" taikka sun arvioinneilla ei ole pienintäkään painoarvoa. Tosin, tuskin tajusit mitä edellä kirjoitin, päätellen siitä millaisilla argumenteilla keskustelua käyt. Mutta jos sanot, että prostituutiosta on haittaa ammattiuralle sen takia, että yhteiskunta ei hyväksy prostituoitua, niin kyseessä on tautologia.

Informaatioltaan nollan arvoinen virke. Samanlainen kuin esimerkiksi toteamus "kauas on pitkä matka". Tietenkin prostituutio on haitta henkilön ammattiuralle, jos siitä tehdään haitta. Jos minä olisin yrityksen työhönotosta vastaava ja päättäisin olla palkkaamatta jotakuta, joka on joskus elämässään pelannut biljardia, niin silloin biljardin peluu olisi aiheuttanut tälle henkilölle selkeän ja kiistattoman haitan.

Sillä kuitenkaan tuskin on mitään tekemistä sen kanssa, pitäisikö biljardin tasku- tai tavallisen version peluu kieltää lailla. Sun perusteluissa esiintyy aika usein sana jos. Voisi tietysti kysyä puhummeko siitä reaalielämästä ja yhteiskunnasta jossa elämme vaiko jostakin kuvittelemastasi jos-todellisuudesta jollaisessa emme elä. Mua ei kiinnosta keskustelu tuossa jälkimmäisessä ympäristössä jossa perustelusi ehkä ovat valideja, eivät muualla.

Prostituutiosta ei ole haittaa ammattiuralle vain siksi että minä sanon asian olevan niin vaan siksi että yleisesti ottaen ollaan tuota mieltä ja etenkin seksityöntekijät ovat tuota mieltä.

Ja sinä rinnastat karkinsyönnin haitallisuuden tähän haitallisuuteen. Kenties nuo kaksi haitallisuutta ovat rinnasteiset jossakin Korhosen jos-maailmassa mutta reaalielämässä eivät ole.

Mistäpä muustakaan kuin vastausviestistäsi. En näe sinne, en tiedä mikä on verenpaineesi tai kasvojesi väri vastaustasi kirjoittaessasi, en edes kuvittele tietäväni. Tuollaisiin seikkoihin päätelmäni eivät perustu. Aloit tivaamaan suosittelijalta perustelua, se vaikuttaa kimmastumiselta.

No reaalielämässä seksin ostamista ja myymista ei siis kannata kieltää, koska se johtaa siihen, että kyseistä toimintaa harjoitetaan entistä enemmän piilossa ja kaiken valvonnan ulottumattomissa. Huhtasaaren ehdotus voisi olla hänen tavoitteisiinsa ihan kelvollinen jos hänen ehdottamansa lait toimisivat, kuten hän toivoo niiden toimivan.

Käytännössä ne eivät kuitenkaan niin toimi. Vain siksi, että Huhtasaari käytti tuota haitallisuutta perusteluna seksipalveluiden ostamisen ja myymisen kieltämiselle. Sen takia ollakseen johdonmukainen, hänen pitäisi vaatia myös muiden haitallisten asioiden kieltämistä. Ahaa, eli perustelujen kysyminen on mielestäsi tivaamista, ja kertoo siitä, että kysyjä on kimmastunut.

Nyt ymmärrän kommenttejasi paremmin. Osallistuin keskustelun säikeeseen kun kommentoit Huhtasaaren lausetta: Siitä me olemme tässä keskustelleet, emme siitä kannattaako seksin myymistä ja ostamista kieltää tämän asian takia. Kun nyt olemme yhdessä todenneet että seksinmyynnillä on haitallista vaikutusta tulevaisuudelle riippumatta siitä pitääkö asiaa oikeana vai ei ja riippumatta siitä haluaako asenteille muutosta vai ei — asiat ovat tietyllä tavalla halusimme tai emme kerrot että käytit karkinsyönnin aiheuttamaa haitallisuutta argumenttina vain siksi kun Huhtasaari sitä ja tätä.

Koita nyt viimein päättää onko rinnastus hyvä vai huono. Minusta se on edelleenkin tosi surkea rinnastus ja sun johdonmukaisuus-vaatimuksesi pelkkää potaskaa nekin. Jospa vain opettelisit hyväksymään myös sellaisia mielipiteitä jotka poikkeavat sinun omistasi.

Vaan se että kun sait perustellun vastauksen kysymykseesi, vastasit siihen edelleen yrittäen osoittaa että perustelu on väärä. Tätä minä kutsun tivaamiseksi, ensin kysyt ja kun vastaus ei sinulle olekaan mieluisa, jatkat jankuttaen samalla aiheella. Se että et näe mitään eroa sillä miten asian selitit ja miten minä sen selitin, kertoo puolestaan sinusta keskustelijana.

Huhtasaari pitää prostituutiota luonnostaan vahingollisena toimenpiteenä eikä siten että yhteiskunnan vallitsevat asenteet aiheuttavat ynseää suhtautumista ja muuta väheksyntää josta sitten seuraa henkistä pahoinvointia. Olettaen että ylläoleva pätee, miksi kieltää vain prostituutio eikä muukin todistettavasti haitallinen toiminta kuten vaikka superläskien pekoniburgereiden mussuttaminen?

En näe mikä tässä on vikana. On ihan pätevää olettaa jokin väärä asia oikeaksi ja johtaa siitä absurdi lopputulos. Korhonen itse ei toki usko että seksin myynnillä itsessään on luonnostaan pahoja sivuvaikutuksia - ne ovat seurausta yhteiskunnan suvaitsemattomuudesta.

Kyllä minä ainakin olen koko ajan keskustellut nimenomaan siitä, kannattaako seksin myymistä ja ostamista kieltää tämän asian takia. Valitettavan moni ajattelee noin. Johdonmukaisuus ei ikävä kyllä ole nykysuomessa kovin suosittu arvo. Huhtasaari, sinä ja kaikki muutkin saavat olla seksin ostamisesta ja myymisestä ihan mitä mieltä haluavat.

Minua ei kiinnosta Huhtasaaren mielipide asiaan, mutta kun varakansanedustaja alkaa ehdotella lakimuutoksia mielipiteensä perusteella, niin asia on aivan toinen ja se todellakin kiinnostaa. Et ainakaan minun kanssasi. Ahkerasti olet viestejäni kommentoinut mutta kerropas missä vaiheessa olen ottanut tuohon asiaan kantaa. En edes yritä puhua Huhtasaaren puolesta. Mutta jos hän vastustaa jotakin asiaa, siitä ei seuraa se että hänen pitäisi vastustaa myös jotakin toista asiaa ja sitäkin siksi että se on sinun mielestäsi "johdonmukaista".

Eipä sinunkaan auta kuin tyytyä siihen että Huhtasaari itse valitsee mitä hän vastustaa ja mitä ei. Et voi kertoa perusteita sille miten hänen on ajateltava kohdassa B mikäli kertoo miten ajattelee kohdassa A. Tämän seuraamiseni perusteella ei liity mihinkään muuhun, muissa aiheissa saatat kunnostautua hienosti susta saa sen vaikutelman että olet saivartelija ja sua kiusaa se että joku ihminen on jostakin asiasta eriä mieltä kuin sinä.

Kiinnostaako sua tämä asia tässä blogissa jos edes Huhtasaaren mielipide seksinostoon ei kiinnosta? Kuittasit episodin niin että se oli sun puoleltasi kysymys vaikka eihän asia noin ollut. Vaikka se toinen hlö, nimeä en muista, olisi vastannut sulle uudelleenkin, niin etköhän olisi jankannut asialla niin kauan kuin hänen kantansa olisi ollut sulle epämieluisa.

Ja koko ajan sun mielestä kyseessä olisi vain kysyminen sun puolelta. Minun mielestäni sun kaltaisen henkilön kanssa keskustelu on kuin hakkaisi päätä seinään. Tai ehkä sulla on vain ihan liikaa aikaa ja kuluttelet sitä kiistellen ihmisten kanssa netistä ja vieläpä silloin kun sua ei edes kiinnosta sen toisen mielipide asiaan liittyen. Ei, mutta kun Huhtasaari ehdotti lakimuutoksia, niin tilanne on toinen. Omassa elämässään jokainen saa toimia niin epäjohdonmukaisesti kuin haluaa, ja minä jopa puolustan kaikkien oikeutta siihen, mutta kun ryhdytään rajoittamaan muiden elämää, niin johdonmukaisuus on minusta ensiarvoisen tärkeää.

En hänen omassa elämässään, mutta kun hän yrittää puuttua muiden elämään, niin silloin mielestäni voin. Kunhan mielenkiinnosta kysyin, kun moitit minua siitä, että kysyn perusteluja, ja kritisoin, jos saamani perustelu on mielestäni huono tai väärä.

Minusta se on ihan luonnollista ja ymmärrettävää. Sitä samaahan sinäkin tässä koko ajan teet. Ja kerran vielä pojat: Minua kiinnostaa Huhtasaaren esittämä lakiehdotus , ei henkilökohtainen mielipide. Suomalainen oikeusjärjestys on semmoinen, että sitä itse vastataan urasta ja taloudellisesta asemasta. Eli jos talous on kuralla niin sen katsotaan olevan oma vika ja johtuvan aiemmin tehdyistä valinnoista.

Tämä näyttäisi sopivan hyvin suomeen koska jos suomessa vaikka tekee konkurssin niin sehän leimaa ainakin kymmeneksi vuodeksi ja jos putoaa köyhyyteen niin siellä on tarkoituskin olla pitkään.

Että jos joku tekee uravalinnan seksityöläisenä niin se ja sen seurausten katsotaan olevan oma asia. Prostituutiota paheksuvat etenkin blogistin kaltaiset feministit, jotka näkevät maksullisen seksin perusarvojen vastaisena, sillä uhkaahan se naisen seksimonopolia neljän seinän sisällä.

Yksi kiristyskeino vähemmän, eli ei mikään hyvä juttu. Seksi on kaunis ja luonnollinen asia. Se on ihana tapa osoittaa kumppanilleen rakkautta ja kunnioitusta. Parisuhteessa seksin tulisi perustua toisen aitoon haluamiseen. Ei kiristykseen tai aineellisten vastikkeiden saamiseen.

En minä haluaisi sellaista parisuhdetta, jossa joutuisin "kiristämään tai hankkimaan miehelleni auton, että hän suostuisi kanssani seksiin". Kokisin sen hyvin nöyryyttävänä.

Näin tietysti ideaalitilanteessa, mutta joskus asiat eivät mene niin kuin pitäisi. Kaikki eivät esimerkiksi pääse parisuhteeseen vaikka haluaisivatkin. Kaikki eivät myöskään saa seksiä upealla ulkomuodolla tai hurmaavalla luonteella. Lue tositarinaan perustuva sarjakuvaromaani "Paying for It" kuullaksesi miehestä, joka on oikein tyytyväinen siihen, että hän maksaa seksistä. Voit tuntea olevasi parempi ihminen kuin hän - ja ehkä oletkin siinä mielessä, ettei kyseinen mies ymmärrä Todellisesta Rakkaudesta kovin paljoa.

Mutta Sinun ei tarvitse tehdä hänen kaltaisten ihmisten elämää entistä säälittävämmäksi kieltämällä jotain, mikä on heille parempi kuin ei mitään. Ulospäinsuuntautuneilla ihmisillä on usein sellainen havaintoharha, että kaikki muut ihmiset ovat täsmälleen samanlaisia kuin he itse. Jos Sinä ymmärrät, mitä Todellinen Rakkaus on, se on Sinun lahjasi. Siitä ei tarvitse tehdä muiden taakkaa. Kuukauden ja varmaan koko vuoden paras kommentti!

Harmi, kun ei voi suositella kuin yhden kerran. Saanko lainata tuota ajatusta, jos saan jokus väsättyä aihetta sivuavan artikkelin. Kuka ketä haluaa aidosti ilman ajatusta nauttimisesta ja hyötymisestä? Aidot asiat ovat yhdentekeviä tai haitallisia, kärsimystä aiheuttavia, yksilölle joidenkin kolmansien osapuolten hyväksi.

Miten suhtaudut siihen, jos seksistä maksetaan jollain muulla tavalla kuin euroilla? Haluatko kieltää senkin, vai koskisiko lakiehdotuksesi vain euroilla tai jonkin toisen valtion virallisella valuutalla maksamista?

Toivon ettei kukaan suostu sellaiseen parisuhteeseen. Maksaminen tarkoittaa tässä, että maksajalla on jotain luovutettavaa, mitä toinen pitää arvokkaana vaihdon välineenä. Se ei välttämättä ole mitään seksuaalista. Nimittäin liitoissa sekä homojen että heteroiden välillä tuppaa olemaan useinkin niin, että toinen osapuoli haluaa seksiä, toinen vaikkapa turvallisuutta ja asemaa. Miten niin muka ei voisi kieltää lailla? Itsekin toteat artikkelissasi, ettei laki vielä tarkoita sitä, että sitä kaikki noudattaisivat.

Oleellinen pointtisi oli, että laki kertoo, kuinka vallanpitäjät haluaisivat ihmisten elävän. Jos he haluaisivat, ettei kukaan suostu seksiin esimerkiksi parisuhteensa säilyttääkseen, niin kyllä he voivat säätää siitä lain moraaliseksi ohjenuoraksi aivan samalla tavalla kun he voivat säätää prostituution kieltävän lain. Eikö paljon surullisempaa ole, että kaikenlaiset hiipparit katsovat oikeudekseen sotkeutua muiden yksityisasioihin? Onko moraalitonta se, että köyhä kaunis nainen tarjoaa itsensä jollekin rikkaan rumalle miehelle koko loppuelämäksi ja vielä synnyttää tämän rumat lapset?

Miksi naiset naivat vapaaehtoisesti isiensä ikäisiä poliitikkoja? Vainko lehtiin päästäkseen tuulettamaan naiseuttaan ja menestystään miesmaailmassa? Kyllähän seksiä käytetään suomessa esimerkiksi vastikkeena edulliselle vuokralle. Tämmöistä bisnestä on pääkaupunkiseudun sijoitusasuntojen omistajilla vaikka, että tarjoavat persaukisille opiskelijoille edullista vuokraa kerran kuukaudessa tehtävää palvelusta vastaan.

Asiaa ei tietenkään tarvitse kirjoittaa mihinkään eikä tuo ole lain tulkinnan mukaan muusta kuin asunnon vuokrauksesta. Ja asunnon omistaja toki päättää kenelle vuokraa ja kyllähän tuo varmaan toimii kun on sitä asuntopulaa halvoista yksiöistä.

Miten tuo on mahdollista? Tuohan on sama kun, että huumekauppiaat saisivat oikeuden ansiosidonnaiseen sairauspäivärahaan ja eläkkeeseen. Googletin aiheesta ja löysin tälläistä: Mikäli toinen tahallaan houkuttelee toisen tahalliseen rikokseen tai tämän rikoksen rangaistavaan yritykseen, tuomitaan tämä yllytykseen syyllistynyt samalla tavoin kuin rikoksen tekijä, nk. Tämä on ilmeisesti mahdollista vain Ruotsissa ja prostituution kohdalla.

Siis se, että rikollisella toiminnalla ansaittu elanta kerryttää eläkettä ja sairauspäivärahaa. Ruotsalaisen totuuden mukaan prostituoitu on aina ostajan uhri ja siksi häntä ei voi syyttää tai syyllistää mistään. Perussuomalaisten luulisi olevan kiinnostuneita erityisesti siitä, miten tarina ihmiskaupan uhrista loppuu todellisuudessa.

Meillähän esiintyy näitä kertomuksia ulkomaalaisesta ihmiskaupan uhrista, nykyajan orjakaupan uhrista, joka huijataan ja houkutellaan Ruotsiin, tai johonkin Euroopan maahan, ja jolle sitten käy huonosti.

Nämä kertomuksethan ovat kirjailijoiden ja viihteen alan käsikirjoittamia, joten tarinan loppu vaihtelee. Moodyssonin tarinassa ihmiskaupan uhri teki itsemurhan. Sofi Oksasen tarinassa taas uhri pelastui, kun julmat ihmiskauppiaat ammuttiin.

Mutta mitä tapahtuu todellisuudessa. Britannian tapauksista löytyi raportti netistä, ja joitakin kymmeniä naisia oli autettu ihmiskaupan uhriksi joutumisen vuoksi Britanniassa. Näistä kaksi valitsi palaamisen kotimaahansa, ja muut jäivät Britanniaan odottamaan päätöstä oleskeluluvasta. Oleskelulupaan olikin hyvät mahdollisuudet, sillä näille naisille jäjrjestettiin lakimies auttamaan oleskeluluvan hankkimisessa, ja yleensä pysyvä oleskelulupa järjestyikin naisille.

Ihmiskauppatarina sai siis näiden naisten kannalta onnellisen lopun, ja laittomasta siirtolaisesta tuli laillinen, ja naiset onnistuivat lopulta siinä tavoitteessaan, jota he olivat matkaan lähtiessään tavoitelleet.

Ei näillä oleskeluluvilla kuitenkaan mitään todellista merkitystä siirtolaisuuteen ja maahanmuuttoon ole, sillä todellisuudessa ihmiskauppa on äärimmäisen vähäistä. Ihmiskauppapuheessa onkin kyse myytistä, jolla maahanmuuttoon kriittisesti suhtautuvat pelottelevat meitä maahanmuuttajien mukanaan tuomalla rikollisuudella.

Tuo ostaja vankilaan, ei myyjä, voisi olla periaate, jonka voisi soveltaa huumekauppaan. Ruotsin lain takana olevassa ajattelussahan myyjä nähdään uhrina, joka myy olosuhteiden pakosta.

Kuin myös ehdonalaisessa vankeudessa olevien jättisuuriin lukuihin. Vankiloissa olevista huumesodan vuoksi pidätetyistä valtaosa on mustia. Huumeiden vastainen sota voidaan siis nähdä siten, että hillitäkseen valkoihoisten huumeiden käyttö, amerikkalaiset tuomitsevat niitä myyvät afrikkalaisperäiset vankilaan.

Malli, jossa huumeiden ostajat, eivät niiden myyjät, joutuisivat tuomille, johtaisi siihen, että huumeita ostavat valkoihoiset jotuisivat lain kynsiin, ja afrikkalaisperäiset myyjät säilyttäisivät vapautensa.

Samalla tavoin me suomalaiset annamme kovia vankeusrangaistuksia huumeita välittäville ja salakuljettaville virolaisille ja vironvenäläisille. Voisimme harkita myös mallia, jossa emme syyttäisi maahanmuuttajia ja ulkomaalaisia huumeongelmastamme, vaan alkaisimme rangaista käyttäjiä. Ilman huumeiden ostajia ei olisi diilereitä eikä salakuljettajia. Blogisti muisti vielä otsikossa mainita että myös mies voi myydä itseään.

Sen jälkeen hän sen unohti ja keskittyi maalaamaan maailmaa jossa nainen on uhri ja mies sika. Itse en huomannutkaan, koska pidin kai niin itsestään selvänä, että otsikossa esiintyvä mies-sana on vain hämäystä. Naisprostituutiota on huomattavasti enemmän kuin miesprostituutiota. Siksi keskityin siihen liittyviin ilmiöihin. No blogin otsikko antaa ymmärtää että miestenkään alapää ei saisi olla myytävissä.

Mutta se käsitys kyllä karisee blogia lukiessa. Seksin ostaminen ja myyminen tulisi olla kiellettyä. Molemmista tulisi rangaista sukupuoleen katsomatta. Mihin aikuinen ihminen lakeja tarvitsee? Äly hoi järki älä jätä! Ihmisyys pitää sisällään määrätyt asiat, joita on turha lakiloilla tähdentää. Tuo on ainoa asia, jossa olen tässä keskustelussa kanssasi samaa mieltä. Jos seksin ostaminen kielletään, niin ehdottomasti pitää kieltää myös myyminen.

Lisäksi rangaistusasteikossa tulee ottaa mallia huumelainsäädännöstä, eli myymisen tulee ehdottomasti olla raskaampi rikos kuin ostamisen. Jos prostituutio on mielestäsi vain ammatti ammattien joukossa? Sitten sinä jäisitkin työttömäksi omalta alaltasi. Työllisyystilanne olisi niin huono, että muuta työtä ei olisi tarjolla kuin prostituoidun työ.

Et saisi työttömyyskorvausta, koska työvoimatoimistossa olisi sinulle tarjolla prostituutiota esim. Siihen "ammattiin" ei ole tähän mennessäkään ollut olemassa koulutusta, puhumattakaan tutkintoa, joten se ei ole ongelma.

Kuvailemasi skenaario ei ole realistinen. Ei työvoimatoimisto nytkään pakota ihmisiä ihan mihin tahansa työhön. Ketään ei pakoteta esimerkiksi laulajan, palomiehen, patologin tai sotilaan ammattiin, jos on selvää, että henkilö ei kyseiseen työhön pysty. Mitä tulee työskentelyyn homoseksuaalien bordellissa, niin ei, en usko, että pystyisin siihen työhön.

Se ei kuitenkaan ole tämän keskustelun kannalta oleellista. Jos joku siihen työhön pystyisi ja haluaisi siihen mennä jos esimerkiksi palkka olisi houkuttelevan suuri , niin kyllä hänellä pitäisi olla oikeus sitä työtä tehdä.

Kohdistaisin myös omaisuusrikokset vauraisiin päättäjiin jotka ovat vastuussa asiasta. Kaikelle työlle tekijälle löytyy tekijä ihan vapaaehtoisesti kun maksetaan tarpeeksi. Siksi työstä pitää voida kieltäytyä. Se on hyvä systeemi ohjaamaan sitä, että suomesta puuttuu todelliset minimipalkat että on juuri ja juuri kurjaan elämään riittävä pieni raha jos ei ole muita tuloja, riippumatta siitä onko niitä ottanut vastaan vai ei.

Kaikkien tulonsiirtojen pitää olla automaattista ellei rahaa tulee töistä tarpeeksi. Tuo ei ole kelvollinen selitys. Suomessa, kuten Ruotsissa ja muissakin pienissä Pohjoismaissa ns. Nyt ne pitää eliminoida, kun maa on EU: Eli asiat tulee pystyä sijoittamaan ns. Siinäkään ei ole kyse "seksistä," vaan "kuluttajansuojasta. Prostituutioon liittyviä "tosi laittomia ilmiöitä" voivat olla siihen pakottaminen, vastaava orjakauppa, avuttoman hyödyntäminen, jne.

Ei valtio saa terveessä syteemissä sekaantua täysvaltaisten aikuisten asioihin. Sellaisen oikeuden promovointi tosi rikollista. Jos Ruotsi sen sallii ja tekee, asia tulee tutkia rikoksena. Eli olet onnistuneesti totalitarismin ja autoritarismin juurissa.

Ne tulee kitkeä, niitä ei tule lannoittaa. Ei huono bloginaihe tai kirjoitus. Foorumin vakionaamat tietysti heti teilasivat ehdotuksen. Itse kyllä saattaisin kannattaa prostituution kriminalisoimista. Siis jos kyse on siitä, että sekä ostamisesta että myymisestä seuraa sanktioita oikeudessa.

Parempi tilanne on silti mielestäni se, että näitä transaktioita mikä termi? Seksin myynnin kieltäminen ei tietenkään etene Suomen lainsäädöntöelimissä mihinkään.

Silloinhan jotkut tahot joutuisivat tavallaan tunnustamaan, että seksiä myyvä henkilö ei suinkaan ole uhri ja hyväksikäytetty. Seksinostokieltolakia tullaan kyllä saamaan lainvoimaiseksi niin kauan kuin Ruotsin feministiblokki on voimissaan. Ja sen voimien ehtymistä odotellessa ei kannata pidättää hengitystään, koska se on valjastanut koko ruotsalaisen yhteiskunnan palvelukseensa. Ruotsinkielinen oikeusministerimme saakin ohjeet lain ajamiseen ilmeisesti suoraan Ruotsista. Mielenkiintoisena lisänsä tähän soppaan heitti T.

Suurin osa tästä miesten myymästä seksikaupasta tapahtuu kuitenkin homoseksuaalien kesken. Aihe on niin tabu, että asiaa käsittelevä blogi poistettiin tältäkin palstalta muutama kuukausi sitten. Minä en ainakaan ole ostanut mitään seksiä etelästä. Varoin gigoloita nuorena, vaikka sainkin niitä kimppuuni. Ne halusivat todennäköisesti vain seksiä, kuten oli varoitettu. No, yksi italiaano sitten eksyi ihan poikaystäväksi, jonka kanssa pidettiin ahkerasti yhteyttä, kun oli sama mielenkiinnonkohdekin ammatin suhteen.

Minusta nuo gigolot nyt paremminkin käyttävät p-maalaisia nuoria tyttöjä hyväkseen. Osahan niistä on 4-kymppsisiä, ja juoksevat vuotiaitten perässä. Minut yksi tuntematon yritti jopa raiskata. Ja kun sinä et ole sitä tehnyt, niin sitä ei ole voinut tehdä kukaan muukaan nainen. Antalyassa on hyvää tarjontaa naisille. Sinne vain ostoksille muiden turistinaisten, kuten norjalaisten ja ruotsalaisten mukaan. Maksaako ne miehille jotain vai onko se niin päin, että miehet huvittelevat naisten jalkovälillä?

En tiedä Antalyasta, mutta maaailmalla on hyvin paljon miesprostituutiota. Austraaliassa on jopa virallisia yrittäjiä miesprostituoituina ja he maksavat verot ja tekevät kirjanpidon, y. Asiakaskunta koostuu pääasiassa keski-ikäisistä naisista. Venäläishutsujen hyväksikäyttö köyhässä Karjalassa tai inhoa peittelevän nuoren thaitytön hölvättänä käyminen,,, pervo.

Ihmettelen, kuinka joillakin tuollaisilla vanhoilla mahakkailla rumilla äijillä on pokkaa ottaa housujaan veks nuorten naisten seurassa. Ehkä olisikin aika siirtyä keskustelemaan todellisesta seksikaupasta, eli siitä, miten rahaa ja taloudellisia etuja siirtyy seksikuppaneille pysyvissä suhteissa.

Tähän asti on keskusteltu lähinnä siitä, että seksiä ei saa vahtaa rahaan tilapäisissä suhteissa. On selvää, että vanhemmalle politiikkokunnalle ajatus siitä, että seksin myyntiä voisi tapahtua myös avioliittojen ja parisuhteiden sisällä, on lähes mahdotonta ymmärtää.

Heille tällainen ajatus menee selkeästi yli hilseen. Sen sijaan, mitä nuorempi lukija tai keskustelija on, niin sitä valmiimpi hän on kysymään, miksi rahan ja varallisuuden siirtymistä ei tulkita seksikaupaksi tavallisissa parisuhteissa? Tämä nuorten valmius rinnastaa tilapäisen ja vakisuhteessa tapahtuva seksin osto johtuu siitä, että maailma on muuttuntu, ja naiset ja miehet tarkastelevat parisuhteen raha-asioita aivan uudelta kannalta.

Tämä johtuu siitä, että nykyisin kaikki naiset pääsääntöisesti käyvät ansiotyössä ja naisten koreamman koulutksen myötä naisten taloudellinen asema on samantasoinen, tai jopa korkeampipalkkainen, kuin miehillä. Kun sekä koulutetulla miehellä, että koulutetulla naisella on kummallakin tuhansien eurojen kuukausitulot, niin joudutaan avoimesti ja rehellisesti pohtimaan, mitä avioliitossa tai parisuhteessa tuhansien eurojen tulopoteille tehdään.

Enää ei käy oikein laatuunsa ajattelu, jossa aviomies laittaa suuren osan tuloistaan jollekin "taloustilille", ja siteen nainen ostaa niillä ruokaa, tapetteja ja huonekaluja yhteiseen käyttöön. Kun rahasummat ovat suuri, ja rahaa on käytössä molemmilla, niin joudutaan hyvinkin tarkaan sopimaan ja keskustelemaan siitä, miten puolisojen henkilökohtaiset tulot käytettään yhdessä asuttaessa.

Kun entisessä maailmassa oli tilanne, että sekä perheen isän, että äidin tienestit menivät yhteiseen talouskassaan, josta palkkapäivänä maksettiin laskut ja lyhennykset, ja tapahtui palkan ohimarssi, niin nykyisin rahaa jää yli käytettävksi sijoittamiseen tai muihin valinnaisiin tarkoituksiin.

Omistusasuntokin on nykyisin sijoitus, ei pelkkä koti, joka on pakko hankkia. Näiden seikkojen vuoksi parisuhteiden raha-asiat ovat tulleet uudenlaisen ajattelun kohteeksi, ja jos ennen pidettiin luonnollisena sitä, että hyvätuloinen vanhempi mies otti puolisokseen nuoren, kauniin, mutta pienituloisen tai tulottoman naisen, niin nykyisin tällainen käytös kyseenalaistetaan.

Nuorempi polvi ei ole enää niin naivi, että uskoo kyseen olevan puhtaasta rakkaudesta, jos eurooppalainen keskituloinen mies hakee itselleen parikymmentä vuotta nuoremman vaimon Aasian köyhemmistä maista.

Kaikki nykyisin ajattelevat, että rahastahan tässä on kyse. Uuusia kysymyksiä nuoremmille ikäpolville nouseekin siitä, että tuntuuko enää hyväksyttävältä se, että hyvätuloiset miehet ylipäänsä naivat itseään selvästi pienituloisemman nuoren ja kauniin naisen. Tavallaan vaihtaa miehen varallisuutta naisen kauneuteen ja seksikkyyteen. Raja hyväksyttävyydelle ei enää ole siinä, onko kyseessä tilapäinen vai pysyvä seksisuhde.

Kyse alkaa nykyään olemaan enemmän siitä, tuleeko seksiä, nuoruutta ja kauneutta vaihtaa rahaan tai taludellisiin etuihin missään muodossa. Elämme valtavaa taloudellista murrosta näissä rakkaus ja raha asoissa, ja perimmäinen syy siihen on, että yhä useampi nainen on nykyään korkeasti koulutettu ja ansaitsee todella hyvin. Kehitys on kulkemassa selvästi siihen suuntaan, että rakkaus ja raha halutaan erottaa kokonaan toisistaan ja aidon rakkauden katsotaan perustuvan vain tunteiden tasoon, rakkautta ostetaan vastarakkaudella, ei taloudellisin eduin.

Tästä esimerkkinä on se, että kun nykyisin nuoremmat ikäpolvet ja vähän vanhemmatkin elävät parisuhteessa, niin heillä on erilliset taloudet. Jääkaapissakin voi olla erilliset hyllyt kummankin ruokatavaroille, ja kumpikin ostaa omat ruokansa, ja vuokra ja asumismenot jaetaan tarkasti.

Uusi suuntaus on taas se, että erilliset taloudet jatkuvat myös silloin, kun pariskunta muuttaa parisuhteen avioliitoksi. Yhä useammassa avioliitossakin puolisoilla on toisistaan erilliset taloudet. Varsin lystkikäs kommentti, nimimerkki "Joni Jokinen". Ensin toteat, miten foorumin "vakionaamat" teilasivat ehdotuksen, ja välittömästi sen jälkeen teilaat sen myös itse.

Siitä, etteivätkö useimmat harjoittaisi sitä vapaaehtoisesti, ei ole mitään todisteita. Laittomuuksien ja moraalittomuuksien kitkeminen ei kuitenkaan vaadi koko alan lakkauttamista.

Eli toisin sanottuna ihmisen on pakko "arvostaa itseään" tai muuten tulee rangaistus, vaikka ketään muita ei vahingoitettaisikaan kuin itseään. Lainsäädännöllä on muissakin asioissa kielletty itsensä vahingoittaminen.

Esimerkiksi huumeiden käyttö sekä itsetuhoisen henkilön psykiatrinen pakkohoito. Se että pilaa oman elämänsä on vähän niinkuin oma asia mutta jos pilaa toisen elämän niin se on väärin. Laki nimenomaan turvaa ihmisen itsemääräämisoikeuden. Jos olet esimerkiksi sairaalassa saamassa hoitoa, niin sinua ei voi estää lähtemästä sairaalasta ja lopettamasta mitä tahansa hoitoa, jos sinua ei määritellä psykiatrin toimesta mieleltään sairaaksi ja kykenemättömäksi sen vuoksi päättämään omasta hoidostaan.

Jos esimerkiksi vanhus kieltäytyy syömästä, niin häntä ei saa pakkosyöttää, jollei häntä todeta mielisairaaksi, vaikka vanhus lopulta menehtyy aliravaitsemuuteen.

Myös monet muuta asiat, kuten itsensä tatuoiminen tai lävistyksien tekeminen on täysin sallittua. Myös tatuointi ja lävistyskulttuuriin liittyvä ruumiinosien, esimerkiksi sormen, amputoiminen on ihmisen itsemäärämiseen kuuluva oikeus. Samoin botoxia saa piikittää, tai silikonia ruiskuttaa ja implantteja asentaa, vaikka näissä toimenpiteissä on aina omat terveysriskinsä.

Hoitoon tahdostaan riippumatta voidaan määrätä henkilö, jonka hoidon ja huollon järjestämisessä vapaaehtoisuuteen perustuvat palvelut eivät ole mahdollisia tai ne ovat osoittautuneet riittämättömiksi ja joka. Itsemääräämisoikeus on siis lainsäädännössämme ja oikeusjärjestelmämme perusteissa turvattu oikeus. Siksi seksin myyntiä ei voida lainsäädännössämme kieltää, ja Suomi joutui poistamaan lainsäädännöstään irtolaislain, joka kielsi seksin myymisen, kun Suomi liittyi Euroopan ihmisoikeussopimukseen.

Siksi seksin myyntiä ei voida kieltää Suomessa, jos Suomi ei eroa Euroopan ihmisoikeussopimuksesta ja EU: Ruotsin seksinostokielto on sekin luonteenltaan sellainen, että sen rangaistukset ovat niin lievät, sakkoa, että se katsotaan järjestyslaiksi, eli samanlaiseksi laiksi, kuin Suomessa on kielletty seksin myynti julkisilla paikoilla.

Muutenkin seksin myyntikiellot esimerkiksi USA: Käsitys siitä, että seksin osto tai myynti olisi kunnon rikoksiin verrattava rikos syntyy siitä, että tilapäinen seksi ja aviorikokset ovat uskonnossa suuria syntejä. Perinteisissä yhteiskunnissa aviorikos olikin vakava rikkomus yhteisön moraalia vastaan, ja sen rangaistus oli kuolema. Islamilaisissa maissa vieläkin käytössä oleva kivitysrangaistus huoruudesta, on tällainen perinteisen yhteisön langettama ja toimeenpanema kuolemanrangaistus.

Se on sama kuin lynkkaus. Jotkut paljastaa tosi vaikeita juttuja elämästään. Tässä työssä näkee suomalaisista miehistä puolen, jota en ole nähnyt omissa parisuhteissa. Sellaista avoimuutta ja herkkyyttä, Katri kuvailee. Vaikka luulin tulleeni tähän haastatteluun avoimin mielin, en silti osannut odottaa moista lämminhenkisyyttä.

GFE-tapaamisista lähtiessä on itelläkin voimaantunut olo, eikä välttämättä kaipaa kenenkään kosketusta vähään aikaan. Katri käy kokopäivätyössä, eikä hänellä ole esimerkiksi huumeongelmaa tai velkoja.

Joten, miksi tällainen sivubisnes? Tämä ei ole ensimmäinen kerta, kun hän tarjoaa seksipalveluita maksua vastaan. Ensimmäisen kerran Katri kokeili alaa vuotiaana. Terapiassa käydessäni hoksasin, että tein sitä vain, jotta en olisi yksinäinen. Se oli järkyttävää ja aika häpeällistäkin tajuta. Olen kokenut yksinäisyyttä lapsesta asti ja se varmaan säilyy minussa läpi elämän.

Mutta kun mie vertaan itseäni siihen vuotiaaseen, joka oli vielä oikeastaan aivan lapsi, niin olen ihan toisessa kypsyysasteessa ja mulla on tasapainoinen olo. Terapian mainitseminen avaa mahdollisuuden tiedustella: Hän muistaa olleensa aina hyvin utelias seksin ja seksuaalisuuden suhteen, löytäneensä isän pornokätköt jo varhain. Varhaisimmat muistot hapuilevasta itsetyydytyksestä ovat päiväkotivuosilta. Neitsyytensä hän kuitenkin menetti "vasta" vuotiaana. Mutta toisen koskemattomuutta voi loukata monella tavalla.

Katrin isällä oli naissukupuolelle aivan erityinen nimitys: Samaa olen kohdannut myös aikuisena baarissa ja parisuhteissa. Sovinismi on asia, josta tulistun helposti. Tässä työssä valta on minulla, ja tämä onkin tavallaan tietynlainen takaisinisku miehille. Että minäpäs käytän teitä vähän hyväksi, Katri virnistää. Katri työskentelee salanimen turvin, pimeänä. Oikeastaan "Katri" on salanimen salanimi; lehtijuttua varten keksitty, jotta asiakkaat eivät tuntisi oloaan epämukavaksi.

Seksipalveluiden tarjoaminen ei ole laitonta. Katri voisi perustaa toiminimen ja maksaa työstänsä verot. Se ei kuitenkaan tule kysymykseenkään, ainakaan vielä toistaiseksi. Ajatus muiden ihmisten reaktioista on liian ahdistava. Vain muutama Katrin läheinen tietää hänen sivutoimestaan. He eivät tuomitse, ja se on äärimmäisen tärkeää.

Hänen häpeällään on juuret naista halventavassa kotikasvatuksessa, mutta ennen kaikkea se on kulttuurillista.

Kevytkenkäinen nainen on huora ja huora on alhaisin nainen mitä voi olla. Suurimmalla osalla on tästä alasta käsitys, että olet tuolla kadunvarressa, panet ketä tahansa ja että sulla on kaikki mahdolliset seksitaudit. Rovaniemi on pieni kaupunki. Asiakkaille näyttäytyessään Katri ottaa riskin, että joku paljastaa hänet.

Toisaalta anonymiteetti on tärkeää myös asiakkaille. Osa heistä on ukkomiehiä, joskaan ei enemmistö. Varatut miehet tulevat hakemaan Katrilta helpotusta ja lohtua, kun seksielämä kotona on tyrehtynyt. Jos seksipalveluja katsottaisiin suopeammin ja lainsäädäntö sallisi, Katrin unelmana olisi perustaa jonakin päivänä oma ilotalo. Siellä vapaasta tahdostaan työskentelevät ammattilaiset toteuttaisivat asiakkaiden fantasioita kunnioittavassa hengessä ja turvallisuusriskit olisi otettu viimeisen päälle huomioon.

Alunperin Katri kiinnostui seksipalveluista tutustuttuaan Naapurintyttöä naidaan -blogiin, jossa prostituoituna työskentelevä suomalaisnainen kertoi avoimesti kokemuksistaan. On ihmisiä, jotka fantasioi huorien tappamisesta ja silpomisesta. Sitten on se henkinen puoli — että kestääkö tätä työtä oikeasti tehdä ja mitä sen jälkeen itsestään ajattelee. Ei tarvi pelätä, että toinen tulee ihon alle.

Ennen kaikkea hän kokee saaneensa seksityöstä itsevarmuutta, vapautuneensa. Mutta ujo naapurintyttö hänessä elää yhä, samoin satutetuksi tulemisen pelko. Maksetussa hetkessä raha suojaa sekä minua että asiakasta henkisellä tasolla. Että ihastuu ja tulee jätetyksi.

Ah, se tekee tästä helppoa, Katri hymähtää. Hän on valunut sohvallani lokoisaan asentoon, vaikuttaa tuntevan olonsa mukavaksi. Mikään keskustelussamme ei ole ollut kiusallista. Katrin suhtautuminen seksiin on niin välitöntä, että huomaan oikeastaan hieman kadehtivani häntä.

Kun saatan hänet kotitaloni alaovelle, saan hyvästiksi lämpimän halauksen. Tuttavallinen hetki tarjoaa tilaisuuden esittää toive:. Yleisesti ottaen sekä koulutus- että aikaisempi työtausta vaihtelee suuresti. Yleisin syy seksin myymiseen on raha, mutta myös muun muassa seikkailunhalu, seksuaaliset mieltymykset ja itsenäisyyden halu ovat perusteita kokeilla prostituutiota.

Syntyään Venäjältä tai Virosta tulevat Suomessa vakituisesti asuvat seksinmyyjät ovat monesti menneet naimisiin ensin suomalaisen kanssa ja ryhtyneet seksinmyyjiksi vasta avioeron jälkeen. Useimmiten he työskentelevät yksin tai sattumalta muodostuneissa pienissä ryhmissä.

Thaimaasta kotoisin olevat seksityöntekijät puolestaan muodostavat tiiviitä sosiaalisia verkostoja, jotka voivat perustua esimerkiksi sukuun tai kotikaupunkiin, ja joissa seksityö ei anna ihmiselle kielteistä leimaa. Usein tuotoista suuri osa lähetetään kotimaahan ja säästetään. Suomessa ammattilaiset ja suuri osa harrastelijoista, kuten myös varsinkin vakinaiset asiakkaat noudattavat alan sisäisiä pelisääntöjä.

Näitä ovat ainakin kaupan ehtojen sopiminen etukäteen, maksun suoritus etukäteen käteisellä ellei toisin sovita , kondomin käyttö ja molemminpuolinen vaitiolovelvollisuus. Valtaosa prostituutiosta on klassista seksiä. Erityisesti thai-hierontapaikkoina esiintyvät laittomasti toimivat bordellit tarjoavat intiimi- eli sukupuolielinten hierontaa , jolla voidaan tarkoittaa joko vain asiakkaan tyydyttämistä käsin tai sen lisäksi hierontaa. Seuralaispalvelut tarjoavat maksusta seuralaisia esimerkiksi edustustilaisuuksiin eikä niihin aina liity seksin myyntiä.

Erikoispalveluja ovat muun muassa sadomasokistiset leikit, pukeutumisleikit ynnä muut fetissi palvelut, joihin yleensä liittyy hyvinkin voimakasta ammattimaisuutta. Suomessa seksinmyynnin markkinointi tapahtuu yleisesti lehti- ja netti-ilmoituksin, joissa ei kuitenkaan lain vuoksi suoraan voida sanoa mistä on kyse, vaan seuran kaupallisuus ilmaistaan erilaisin kiertoilmauksin.

Venäläisillä ja virolaisilla paritusverkoilla on omia puhelinpäivystäjiä, jotka toimivat myyjän ja asiakkaan välillä ohjaten asiakkaan oikeaan paikkaan ja ilmoittaen työntekijälle tulevasta asiakkaasta. Puhelinpäivystäjä voi olla tarpeellinen kielimuurin vuoksi ja parituksessa se toisaalta säästää myyjän vaivaa, toisaalta parittaja voi tarkkailla myyjää tehokkaammin selvennä. Seksin myyntiä mainostetaan kaduilla ja ravintoloissa lähinnä Helsingissä , joskin sielläkin se on melko vähän käytetty mainontatapa.

Yleisimmin seksityö tapahtuu Suomessa asiakkaan tai seksinmyyjän kotona tai jommankumman vuokraamassa hotellihuoneessa. Parittajan välityksellä tapahtuva seksin myynti tapahtuu monesti parittajan hankkimassa vuokra-asunnossa. Hierontapaikkojen seksipalveluita, tyypillisesti asiakkaan käsillä tyydyttämistä, edeltää yleensä hieronta tai muu hoito, eikä seksiä virallisesti ole myytävänä.

Ammattilaisseksinmyyjillä on joskus myös oma työtila, studio. Vaikka seksinmyynti ei sinällään aiheuttaisi ongelmia selvennä , siihen liittyy kuitenkin työntekijöiden elämää hankaloittavia ilmiöitä, mikä johtuu seksityön antamasta leimasta. Tietyissä olosuhteissa seksin myynnin lieveilmiöitä ovat myös rikollisuus ja terveydelliset ongelmat. Seksinmyyjiä maailmanlaajuisesti pidetään , jossa prostituoituja pidetään jonkinlaisena yhteisön moraalia uhkaavana tekijänä.

Kielteisen leiman takia prostituoidun on usein vaikeaa kertoa työstään tai siinä kohtaamistaan vaikeista tilanteista läheisimmillekään ihmisilleen. Naapureille häiriötä aiheuttamatonkin seksin myynti voi johtaa jopa häätöyrityksiin.