Ojansuu jättää häveliäästi sanomatta näiden kielileikkien tulokset, jotka ovat suutari pieri ja vetelä paska. Näistä Ojansuun esimerkeistä jo näkyy se, että ns. Anagrammit ja palindromit ovat sanojen kirjainasuun perustuvaa kielileikkiä.

Sananmuunnokset taas ovat äänneopin ilmiöitä, mikä näkyy mm. Kielitieteellisissä yhteyksissä on sananmuunnoksia käsitelty myöhemminkin: Anttila tuo esiin mm. Tällainen on esimerkiksi suora lauta: Seppänen ja Anttila ovat myös huomanneet, että tunnettu Pietari Suuri on sananmuunnoksena virheellinen: Sananmuunnokset ovat kielihuumorina varsin suosittuja.

Suosittu sananmuunnoshuumorin muoto ovat ruokalistat, joihin sisältyy mm. Sananmuunnosten periaatetta voi soveltaa myös yhtämittaiseen puheeseen. Heikki Ojansuu on käsitellyt tätä Suomen salakielistä kertovassa Virittäjän-artikkelissaan jo vuonna Tämmöistä puheentapaa nimitetään hänen mukaansa Itä-Suomessa mutta muuallakin siansaksaksi.

Lapinlahdella tällaisen kielen nimenä on Ojansuun mukaan rentu: Tässä esimerkissä tosin ei ihan kaikkia sanoja ole käännetty, ja yhtä parittomaksi jäänyttä sanaa on muuten väännetty. Samaan kuin siansaksa pohjautuvat monet Ojansuun artikkelissaan mainitsemat sala- tai leikkikielet, joissa jokaisesta sanasta muodostetaan jäljessä tulevan liitesanan kanssa sananmuunnos.

Tällaisia ovat kontinkieli konamintti koinsöntti kokokontti komenanontti ja saman periaatteen mukaan muodostettavat risakieli, punkakieli, raappakieli ja lekkerikieli. Hauska kone tekee anagrammien tekemisen helpoksi. Kokeile vaikka omaa nimeäsi.

Lauseesta "hauskaa joulua ja onnellista uutta vuotta" tulikin ei jouluinen toteamus: Itse järjestelemällä sanoja sopivampiin paikkoihin saat vielä hauskempia suomen kielen lauseita. Tarja Halosesta tuli talonne harja. Mauno Koivisto - muisto kaivoon Minna Kauppi - kumppani nai , kumpia panin Suvi Teräsniska - tissinkuva eräs , istukan irvessä , vitussa keräsin Jenni Vartiainen - vertani nai jenni Iina Kuustonen - seonnu kaiutin , akuutein sonni Armi Toivanen - vietnamin aro , revi naimaton.

Vastaa alkuperäiseen viestiin Anagrammikone: Käytä muuta kuin rekisteröityä käyttäjätunnustasi. Viesti rikkoo tai kehottaa rikkomaan Suomen lakia, tai sisältää loukkaavaa sisältöä. Viesti sisältää lapsilta kiellettyä materiaalia.

Tarja Halosesta tuli talonne harja. Mauno Koivisto - muisto kaivoon Minna Kauppi - kumppani nai , kumpia panin Suvi Teräsniska - tissinkuva eräs , istukan irvessä , vitussa keräsin Jenni Vartiainen - vertani nai jenni Iina Kuustonen - seonnu kaiutin , akuutein sonni Armi Toivanen - vietnamin aro , revi naimaton.

Vastaa alkuperäiseen viestiin Anagrammikone: Käytä muuta kuin rekisteröityä käyttäjätunnustasi. Viesti rikkoo tai kehottaa rikkomaan Suomen lakia, tai sisältää loukkaavaa sisältöä. Viesti sisältää lapsilta kiellettyä materiaalia. Ei koske tutkimuskutsuja sekä osto- ja myynti-ilmoituksia. Viesti on mainos tai massapostitus. Viesti ei liity aiheeseen, tai ei ole suomea tai ruotsia. Lisätietoja merkkiä jäljellä. Vastako joku nyt löysi tämän palvelun: D Eihän tää olekaan kuin varmaan 15 vuotta vanha, koska mä käytin tätä jo ollessani yläasteella ja siitä on jo tuo 15 vuotta.

Mun nickistä sai 57; valeltiin naalin latvialle niinan ivallinen laitan lanteilla viinan valeltiin linnaa viinalle ninalta ivallinen lainat elintilan vaalin valeltiin lainan viinalle latinan ivallinen iltana elintilan nivala tavallinen liina valinnalle tiina ivallinen iltaan elintilan laivan tavallinen liian valinnalle intia ivallinen altani elintilaa vilnan niveltilaan lian valinnalle iitan ivallinen alinta elinalta alvinin niveltilaan lain lilvanen laitani ivallinen alinat tieni valinnalla niveltilaan alin lilvanen italian envallin laitani teini valinnalla antaville liinan ivallinen tilaan envallin italian neiti valinnalla viitalle linnaan ivallinen latina villien naantali niinalle valtani niinalle valitan alallanne tiviin niinalle valinta niille valintana niinalle latvian niille valintaan liiallinen tavan leninin vaalilta liiallinen navat leniniin vallata leilan valintani leniniin tavalla laillinen naivat leniniin lavalta laillinen avanti alleni valintani ennallaan liivit.

D totuus muumeista on paljastettu. D nyt en enää voi ottaa nimeäni vakavasti. Koko nimi oli ainoa, josta tuli mitään. Mun nickistä hauskimmat on: Ensimmäisestä nimestä tulee nämä: Mun nimestä ei tullu mitään hyviä. Koitin yhen tutun nimeä ja siitä tuli vaik mitä hauskoja, esimerkkinä persläpi alainen: Ja omasta nimestä mantelin raajat janne rajalinjat team annen imatralta jannen jane rintamalta jannea jne rinnalta maaten ja jne:

Näyttelijämalli Rumer Willis kuvattiin järkyttävien ruhjeiden kanssa - ei kommentoi aiheuttajaa Nainen adoptoi siivettömän mehiläisen: Suomen kielitieteellisen yhdistyksen julkaisuja 7. Kirjaudu sisään No help available for this page. Alivaltiosihteerin palindromeja ovat mm. Heikki Ojansuu wwwseksi porno treffit ilmainen käsitellyt tätä Suomen salakielistä kertovassa Virittäjän-artikkelissaan jo vuonna